Tóth Zsanett üzente 13 éve

Szerintem a terhesvitaminok elsősorban az idegrendszeri rendellenességek elkerülése miatt fontosak, és az is a kezdeti időszakokban leginkább. Persze nincs szükség terhesvitaminra, ha a kismama táplálkozása megfelelő, de például az első hetekben oly fontos folsav nem mindennapos eleme a mai modern nők táplálkozásának. Amit terhesen azért fontosnak tartok szedni az a vas és a magnézium a haskeményedős-görcsölős időszakban.

Válasz

Farkas Éva üzente 13 éve

Én nem értek egyet azzal,hogy "felfújják" a babákat a terhesvitaminok.
Én is szedtem végig, már előtte is, normál méretű babám lett, sok más barátnőmmel egyetemben. Szerintem ez egy téves hiedelem.

Bérest én is csak ősszel kezdtem el, nyáron igyekszem gyümölcsöt adni és plusz C-vitamint.

Válasz

Nagy Petra üzente 13 éve

Sziasztok!
Én teljesen ellene vagyok a terhes vitaminnak. Barátnőm szedte és nagy túlsúllyal született a gyermeke, alig tudta a végén kihordani. Elég nagy löketet adnak ezek a vitaminok amire nem feltétlenül van szüksége egy egészséges terhes kismamának. Úgyhogy csak módjával! A Béres Cseppel már nincsenek ilyen előítéleteim, amikor betegeskedik egy gyerkőc akkor nincs mit tenni fel kell turbózni az immunrendszerét. De a Bérest sem kell örökké adni neki. Lehet kúraszerűen. Én általában késő ősszel adom neki. Jön a Karácsony ilyenkor az embernek a legrosszabb rémálma , hogy betegek legyenek a gyerekek. Meg kell előzni a bajt, és időben el kell kezdeni a vitaminokkal feltölteni a gyerekeket.

Válasz

Molnár Zsófia üzente 13 éve

Mi is már elkezdtük a bérest. Utána olvastam mindennek. Igazából nincs semmi hátránya, bár azt észre vettük, hogy az étvágyunk nőtt tőle, de ha egészséges ételeket fogyasztunk, akkor ezzel nincs semmi baj. Glutén és laktóz mentes, és cukorbetegek is szedhetik. A terhes anyukák is, persze az adagokra ebben az esetben oda kell figyelni. Fáradékonyságra, étvágytalanságra, és álmatlanságra is hasznos, és a hiányos táplálkozásra is megoldás lehet. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a hatása...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem hiszem, hogy érzékeny lettem volna... már a harmadik terhességemnél volt ez, és az első kettőnél is ugyanezt szedtem. X akta marad. :)

Válasz

Farkas Éva üzente 13 éve

biztosan több természetes anyagot használtak

Válasz

Husz Henrietta üzente 13 éve

Én szedtem terhesvitamint, most Bérest. Ezekkel a készítményekkel nincs is gond, sőt nagyon hasznosak, érezni lehet a javulást. :)
Csak azon tűnődtem, hogy mi volt régen, amikor déd/nagyanyáink idejében nem voltak ilyenek. Persze akkor kevesebb dolog is létezett, ami kártékony, mert ma már mi nem az(?), de ők is egészséges gyerekeket neveltek fel, mint a szüleink.
A kislányomnak már én is elkezdtem adagolni a Bérest, szerencsére jól fogadja, remélem később sem lesz ezzel probléma :)

Válasz

Kiss Zsolt üzente 13 éve

KissAnita, nem lehet hogy érzékeny voltál valamelyik összetevőjére a terhesvitaminnak?

Én kismamként ugyan nem szedtem terhesvitamint, mert nem tervezett baba volt, és mikor megtudtam, hogy jön, úgy voltam vele, hogy mostmár minek, de közben szedtem pont a bérest, mert a terhesség nagyrésze az őszi-téli időre esett és azt mindig szedem olyankor, és szépen átvészeltük a telet betegség nélkül.

Válasz

Tóth Ági üzente 13 éve

Végigolvastam, amiket írtatok, és el is kezdtem szedetni a gyerekekkel a bérest, ezt simán megisszák, pedig nincs valami jó íze :P mondjuk az igaz, hogy 100%-os narancslében tényleg szinte észre sem venni, meg gyorsan meg kell inni és kész :) Ja és mivel étkezés közben tanácsos bevenni, a kajával el lehet nyomni az ízét :D Igaz nem régóta szedjük, úgyhogy kíváncsi leszek a hatásra később.

Válasz

Farkas Éva üzente 13 éve

Cebion cseppnek hívják a C-vitamin cseppet. Én a kisfiam teájába teszem, béressel együtt,és megissza gond nélkül.

Válasz

Molnár Zsófia üzente 13 éve

Petra!
Éppenséggel van csepp formában is C-vitamin de ahhoz meg szerintem még kevésbé lenne kedve. Hiszen tudtommal annak is van egy sajátos íze...és tudjuk,hogy a gyerekek az ilyen "sajátos" ízű dolgokért meg nem nagyon rajongnak. Az lenne a legjobb pedig,hogy miután bevette a béres cseppet a gyümilével akkor utána rögtön elrágcsálna egy C-vitamin rágótablettát. Azt kell neki mondani,hogy ez nem gyógyszer...az íze se olyan,mint egy gyógyszernek. Mi ezt a rágótablettát már egy ideje szedjük a kicsi szereti is. Most akarjuk még a bérest mellé adni.

Válasz

Kiss P üzente 13 éve

Sziasztok!
Nekem az a problémám a béressel hogy rendben van hogy egy igazán jó immunerősítő, de a kisgyereknek hogyan adjam be a c vitamin tablettát? azt mért nem lehetne cseppekben adni? nem mindegyik kisgyerek olyan bátor hogy bevegye.meg a szülő sem adja oda olyan könnyen.Az unokáim pl abszolút nem veszik be. Így akkor az ember mit tehet?

Válasz

Husz Henrietta üzente 13 éve

Sziasztok! Én most kezdtem el adni a kislányomnak a cseppet, gyerekorvos tanácsolta, hogy ne legyen gond a bölcsiben :) persze lehet, hogy megfázik majd, ezt nem lehet kiküszöbölni semmivel, de a doki szerint a komolyabb betegségeket meg lehet előzni a béressel (pl. az influenzát). Fontos mellé a helyes táplálkozás is, meg a sok zöldség/gyümölcs (ilyenkor inkább zöldség), de mindenképp hasznos a megelőzésben, ha adunk a kicsinek bérest :) nem is hallottam még más szerről, ami adható lenne kicsi gyereknek és ilyen hatékony volna :) (illetve a hatékonyságáról még nem tudok pontosan nyilatkozni, hisz csak negyedik hete szedi, de eddig semmi probléma :))

Válasz

Gergely Laura üzente 13 éve

Szia! 10 kg-os testsúlytól lehet adni a gyereknek Béres cseppet :) A finnyásságot mi úgy küszöböltük ki, hogy gyümölcslével kapja meg (olyan egy deciliternyit) aztán rögtön jön a rágótabletta, ami szintén elnyomja kicsit az ízét, így gond nélkül be tudja szedni :)

Válasz

Molnár Zsófia üzente 13 éve

Anita én is hasonlóképpen jártam! Valószínűleg annak köszönhettük ezt az egészet mert a betegeskedés alatt (4 hét) még nem töltődött fel a szervezetben annyira a vitaminkészlet,hogy elkezdjen hatni. Nálam is a 4. hét után már semmi bajom nem volt egyáltalán.
Én most a kicsinek szeretnék valami immunerősítőt venni. Gondoltam homeopátiás szerekre is de azokról nem sokat hallottam és ha kérdezek ismerősöket ők általában a Béres cseppet ajánlják. Hallottam,hogy annak is kb 6 hét a "feltöltési" ideje. Tehát a 6. hét után érezni a hatását. Ezzel nem lenne semmi gond mert akkor most elkezdeném adni neki és a nagy megbetegedős szakaszhoz érve a kis szervezete már erősebb lenne. Csak nem tudom,hogy mennyire képes hozzászokni a teste? Nem fog megint legyengülni ha esetleg a rossz idő végeztével abbahagyjuk a szedését? A bölcsibe sajnos sokan betegeskednek és nem szeretném ha nem tudnék menni dolgozni mert nem nagyon tudom megoldani,hogy a gyerek legyen valakinél :(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Egyébként meg muszáj megjegyeznem, hogy irtó édes a képen a kisbaba!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én ezzel nagyon viccesen jártam, ugyanis már rákészülve a terhességre is szedtem kismamáknak készített multivitamint, ennek ellenére betegségből betegségbe estem, de annyira, hogy már komolyan tartottam a vetéléstől a sok köhögés miatt. Teljesen neki voltam keseredve. Aztán a negyedik hónapban abbahagytam a vitaminszedést - mert hogy csak addig ajánlott a készítmény szedése - és onnan mintha elvágták volna a betegeskedést, és megszűnt minden panaszom, nem is szedtem össze semmit egészen a terhesség végéig. Érdekes...

Válasz

Kiss P üzente 13 éve

Én még ugyan kismama vagyok, november 23-ra vagyok kiírva, és én is szedek multivitamint, hogy megelőzzem a betegségeket. Sajnos a terhességem elején volt egy komolyabb influenzám, és akkor egy homeopata orvos segített meggyógyulnom, viszonylag gyorsan - szerencsére.
Én azóta most is homeopátiás szerekkel próbálom megelőzni a betegségeket, illetve a szülésnél is tervezek használni ilyen készítményeket, mert ezek teljesen ártalmatlanok, rám is, a babára is.. holott még a vitamint is túl lehet adagolni, ami súlyos problémákhoz vezethet..

Válasz

Kanizsai Kitti üzente 13 éve

A Bérescseppet én is elkezdtem szedni még a terhesség előtt, és azt hiszem egészen hatásos, igaz hál'istennek előtte sem voltam nagy betegeskedő, de azóta talán még kevésbé vagyok az. Így saját tapasztalat alapján viszont, legalábbis az ízével kapcsolatban kíváncsi lennék, hogy ti hogyan adjátok a kicsinek, mert a miénk eleve nagyon finnyás, folyton válogat az ételek között is, és félek, hogy nagy hiszti lenne, ha megpróbálnám mindennap beadni neki. Egyébként a Te gyerekeid hány évesek? Egyáltalán gyereknek mennyi idős kortól lehet adni?

Válasz

Gergely Laura üzente 13 éve

Én kismamáknak és gyerekeknek is a természetes alapú készítményeket javasolnám, elsősorban megelőzésre. Például homeopátiás szereket vagy vitamint, nyomelemeket.
Homeósból mi oscillococcinumot szedünk heti 1 fiolával megelőzés céljából, illetve bérescseppet, kilónként 1 cseppet naponta (tehát 10kilós gyerek 10cseppet kap)
Egész jól beválik, persze minden megfázás sajnos még így sem kerülhető el, de mintha a gyógyulás azért könnyebben menne :)

Válasz

Tóth Ági üzente 13 éve

Ha vissza emlékezek még amikor az egyik gyermekemmel voltam kismama én is sokat szenvedtem az őszi illetve téli hónapokban a megfázással.Szerencsére már akkor felvilágosítottak ezekről az egyszerű és hasznos dolgokról.Később rendszeresen fogyasztottam a lurkókkal gyümölcsöt mert ugye nagyon fontos a vitamin. ma viszont hiába próbálom rávenni őket hogy fogyasszák rendszeresen mindhiába... sőt még semmilyen készítményt nem akarnak elfogadni.főleg az ízük miatt. Valakinek lenne erre is egy ötlete?a gyermekeim 8 illetve 14 évesek.

Válasz