Kiss Istvánné Etelka üzente 13 éve

Sziasztok!
Kedves Johanna!
Végig néztem ezt a videót a Youtubén és elszörnyülködtem.
Képes erre egy nő vagy akár a férfi,hogy megölessen egy életet.Eddig is ellene voltam az abortusznak ezentúl meg még jobban ellene leszek.
A szegénységre való hivatkozás az abortuszok megindoklásánál generálja a szegénységet,a szegénységtől való irtózatos félelmet.Az ember és az emberi kapcsolatok mesterséges leértékelődésének ,lerombolásának alapja az abortusz intézménye.Az abortusz nem minősíthető gyógyító tevékenységnek,mert bizonyítottan sérül mindenki. Egyetlen abortusz következményének gyógyítása 25 millió Ft-ba került a nemzetnek az elmúlt 53 év alatt,és 7 millió abortuszt követtek el.Ma 10 emberből 8.at kivétel nélkül érint az abortusz problémája.4 millióan lehetnek azok akik szenvednek az abortusz miatt és 4 millióan vannak azok akiknek szenvedést okoztak az abortusszal.Minden anyaszült ember volt magzati állapotban.Minden ember tudja,hogy az abortusz emberkínzás,és a sokkoló videó után különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság.Minden ember érdekének kellene lennie,hogy a magzati élet emberinek legyen deklarálva.
Azt gondolják sokan,hogy ők nem éreznek fájdalmat de igen tudatosan belet bizonyítva,hogy igen mindent éreznek csak éppen nem tudnak ellene védekezni.Ma még mindig a férfiak 2%-a követtetné el az abortuszt a nőknél 1%-csináltatná újra.

Válasz

Farkas Éva üzente 13 éve

nagyon-nagyon nehéz döntés lehet ez, nem kívánom senkinek

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Zoltán! Csak egyet kérnék minden abortusz előtt álló nőtől! Nézzen meg egyetlen videót, hogyan néz ki egy magzat az abortusz után! Nincs az a körülmény, aki egy ilyen videó után azt mondaná: megteszem! Önnek is tisztelettel ajánlom, keressen rá a youtubon az "abortus" szóra, és csak nézze meg a legrövidebbet, amit talál! Ha ezt megtette, szívesen meghallgatnám, mi a véleménye! Maradok tisztelettel: Nusi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bocs,egy kicsit úgy hangzik az eleje, mintha nem hasonlóképp írtál volna. Csak kiegészítésként, nem cáfolásként írtam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én nagyon sok olyan helyet ismerek, ahol nagyon durva körülmények között nőnek fel gyermekek, de kérdem én: akkor kapjuk el azoknak a grabancát is és csapjuk le a fejüket? Mindenki céllal érkezett a Földre (még ha nem is tud róla) és mindenkinek az útjában van az eszköz is. Egy szegény vagy primitív családban valószínűleg más eszközök, mint egy anyagi gazdagságban élő, de pl hideg családéban. Mik vagyunk mi? Istenek, hogy ilyen dolgokban döntsünk?
"A magzat élethez való jogának Alkotmányba foglalása egy szekularizált, plurális társadalomban nem indokolható. A nők döntési szabadságába tartozik az életüket alapjaiban befolyásoló döntés meghozatala."

Dönthetünk: akkor, amikor odaadjuk magunk az örömnek, a fogantatás örömének. A nő és a férfi csak akkor tud ugyanis valóban együtt dönteni. Soha máskor!

Miért gondoljuk, hogy nem hasonlatos a magzat fájdalma a miénkhez?
Amikor Spártáról hallottam gyermekkoromban, nagyon elszomorodtam. Most is hasonlóképpen érzek. Édes bimbócskák! Csak mert nem bírnak velőtrázóan visítani? Valami furcsa elfogadás van rajtam mégis, mikor valaki emellett a dolog mellett dönt mindezek ellenére, tudom, hogy ezek a fájdalmak az ő Útjukban vannak, ezeket meg kell tapasztalnia, hogy léphessen és valószínűleg így kellett legyen. Ha mondjuk létezik reinkarnáció, akkor nem élt még "eleget". Nincs konkrét vallásom, szerencsére anyámék nem választottak nekem, csak egy saját kis istenem, de hiszek egy világban, ahol valamilyen egyensúly uralkodik és talán mindenki ezt keresi. Nehéz az út...

Válasz

Szabó zoltán üzente 13 éve

Nem kívánatos terhesség csak problémát jelent! Nem csak a szülőnek, hanem legfőbbként a gyermeknek! Ezt senkinek nem szabad úgy kezelni mintha megoldás lehetne a nem szülhető családoknak, mert nem az! Lelki törés az anyának és az apának, főleg ha nem is szerették volna!!! Egyszerű azt eldönteni másnak, hogy ha nem akarták akkor passzolják le, de mi van ha az egyik akarja, a másik meg nem, és mi van a ha a másik akarja? Könnyen ítélkezünk mások felett és azt se tudjuk hogy élik az életüket! Ez szerintem sokkal összetettebb kérdés minthogy abortusz vagy sem! Jó lenne elgondolkozni kedves hölgyeim!

Válasz

Bálint Georgina üzente 13 éve

de miért tartsa meg pl. egy 16éves felelőtlen lány,aki mondjuk nem kapott megfelelő felvilágosítást (van ilyen sajnos!), a nem kívánt terhességet? JObb,ha rossz anyaként, nem megfelelő körülmények között neveli, mintha inkább meg sem születik?

Válasz

Farkas Éva üzente 13 éve

hát igen, mindenképpen a legfontosabb a megelőzés (védekezés, felvilágosítás) lenne.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nekem, mint részben lányos anyának (2 fiam, egy lányom van), az a véleményem, hogy minden anyának kötelessége lenne, hogy a gyerekét időben felvilágosítsa a nemi kapcsolatok lehetséges következményeiről, valamint GONDOSKODJON RÓLA és felügyelje a lánya fogamzásgátlását! Szerintem itt kezdődik minden! A kés használatát is addig kíséri figyelemmel egy anya, míg a gyerekben ki nem alakul a kellő felelősségérzet annak használatával kapcsolatban. Ez szerintem legalább ilyen fontos! Sajnos a megelőzésnél jobb megoldást nem látok!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gondolom ezeket a törvényeket nem nők találják ki.
Talán inkább kedvet kéne a gyerekvállaláshoz csinálni, a körülményeket megteremteni hozzá, erre persze nincs esze egyik okosnak se?
Mindent csak elvesznek, megvonnak. Erre szüljön az ember? Inkább magukba kéne fordulni, és átgondolni, hogy ők juttatták ide a nőket, hogy sokan anyagi okokból kényszerülnek ilyen lépésre.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ne más döntse már el, hogy szüljek-e vagy se? Még sose volt abortuszom, most 7 hónapos a 3. babám, de még sose tudni mikor kényszerülök én is erre.
A sok felelőtlen tinit meg kellene tanítani védekezni, már az általános iskolában kellene felvilágosító órát tartani, mint a mi időnkben is volt ilyen, de komolyabban, érthetőbben kellene.
És nem kellene a fogamzásgátlók árát az egekig emelni, sokkal kevesebb lenne az abortusz sztem.
Én ha megszülök egy gyereket, már nem lennék képes örökbe adni, ezért inkább az abortuszt választanám, még rögtön az elején.

Válasz

Kiss Istvánné Etelka üzente 13 éve

Sziasztok!!!
Nem értem.A gyerek nem körülmény függő.....szerintem.Ha valaki nem szeretne gyereket,tehet ellene millió képen,hogy ne essen teherbe.De ha már megtörtént akkor ne vetesse el.Millióan várnak arra,hogy gyerekük lehessen nagyon szívesen felnevelné valaki más. Sajátja ként.A körülményeket mi emberek alakítjuk és nem valaki más csinálja helyettünk.Ha nincs megfelelő körülmény teremtsük meg,és ez nem pénz kérdés.Minden ember úgy él ahogyan szeretne élni.Annak idején egy többgyerekes család sem engedhette meg magának pl. az 5. vagy éppen a 6.gyereket még is megtartotta és nem "ölte" meg.Mi lett volna ha annak idején mi rólunk is így vélekedtek volna a szüleink,elvétettek volna.Nem megfelelő körülmény címszó alatt.!!!..........

Válasz

Farkas Éva üzente 13 éve

Igen,de pl mi van akkor,ha nem megfelelőek ak örülményei,és nem is akarja örökbe adni vki a babát? akkor is tartsa meg,és nevelje nem megfelelő körülmények között?

Válasz

csukáné Tünde üzente 13 éve

Sziasztok!
Sajna valaki arrol dönt ,hogy megszülje -e a gyermeket vagy nem.Valakinek meg nem adatik meg ,hogy lehessen gyermeke.
Igazságtalanság. Miért is kell odáig fajulni hogy megöljön egy magzatot,nem hiszem el hogy nincs védekezési mód ,lehetőség.
Jelenleg arra vágyunk hogy valaki lemondjon a javunkra egy bébiről,és örökbe fogadhassunk. Más meg éppen elveteti a gyermeket.
Persze hogy ellenzem az abortuszt.!!!!
Sziasztok

Válasz

Kiss Istvánné Etelka üzente 13 éve

Szia,Sziasztok!!!
Ezt már rég meg kellett volna tennie a kormánynak.Hiszen az a kis jövevény nem tehet arról,hogy ott van a pocakban.De ha már ott van az nem a véletlen műve.Ő ott akar lenni.Egy gyereket sem hagynék elvetetni,ha csak nem az élettel össze egyezhetetlen betegsége lenne.Annyi sok olyan pár van akiknek nem lehet gyerekük.Az anyák szüljék meg,hagyják meg az életüket és keressenek olyan párt aki majd felneveli helyettük.Semmi esetre ne öljék meg,azt a kis apróságot,akinek már a szíve dobog.A másik dolog meg a védekezés.Rengeteg csodaszerek léteznek a nem kívánt terhesség megelőzésére,amelyek akár 98%-os biztonságot nyújtanak,így nem kell gyereket ölni.Bocsánat a kifejezésért,csak nagyon az abortusz ellen vagyok.
Üdv mindenkinek.........

Válasz